Quins són els seus referents (per Ca n’humet)?

Ca n'Humet, Masnou

“Suposo que tu deus tenir referents, no? Doncs nosaltres treballem en relació als nostres referents, i si parlem de transparència el nostre referent és el conveni I.T.A”. Tota una declaració d’intencions de l’alcalde, ahir nit, quan un ciutadà li demanà més transparència en la gestió de la informació.

La pregunta que avui em ronda el cap, però, és la que dona nom a aquest escrit: quins són els referents de l’alcalde i el seu govern per Ca n’Humet?.

Ca n’Humet és, oficialment, un centre de participació juvenil. No es coneix, ni es coneixerà, cap societat occidental que s’hagi donat d’una xarxa de “centres de participació juvenil” per vertebrar el teixit social i associatiu de la seva societat. La nostra geografia, la catalana, no destaca pels seus centres de participació juvenil. Un exercici senzill, a l’abast de tothom, fem una cerca al Google, i introduïm: “centre de participació juvenil”. Totes les entrades de la primera pàgina són sobre Ca n’humet. Ens trobem doncs davant d’un primer problema per un govern que treballa en base a referents, per Ca n’humet no en té cap.

Que és o que hauria de ser ca n’Humet? Quins són els “referents” que hauria de tenir aquest govern per poder treballar seguint la metodologia que ahir indicava l’alcalde? Els centres cívics. No perquè ho digui jo sinó perquè, entre d’altres coses, Ca n’Humet està adherit a la xeCat, la Xarxa d’equipament cívics de Catalunya.

Llegint els criteris que estructuren aquesta xarxa nacional d’equipament em sorgeixen alguns dubtes:

– Pot un centre cívic està gestionat per una regidoria, joventut, que només representat un sector de la població de la Vila?

– Pot un centre cívic gestionar-se des de una empresa privada com s’està fent actualment?

– Pot un centre cívic està gestionat per una persona, la regidora de joventut, enfrontada amb el gruix de les entitats més actives de l’equipament?

– Per últim, pot un centre cívic vertebrar-se d’esquenes als interessos dels seus usuaris i usuàries?

Aquesta és la meva opinió, els meus dubtes,  els “meus referents” per Ca n’Humet, el problema no són els meus, el problema és: té aquest govern algun referent per ca n’Humet? Té alguna llum que els indiqui el camí? o segueixen tots darrera la llanterna espatllada de la senyora Rolán?

2 pensaments sobre “Quins són els seus referents (per Ca n’humet)?

  1. El referent és clar en aquest govern, no és cap entitat ni nacional,ni internacional, sinó que el seu referent és el refrany: qui dia passa any empeny i d’aquesta manera fa callar a la Rolan perquè no pugui mentir més i així no crispar més l’ambient. Esperant poder fer-la acabar el 1r any.
    Govern busca referents, abstenir-se entitats i usuàries de Ca n’Humet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s