La pregunta sobre les escoles bressol que mai fa l’oposició

Educació, Masnou

Avui a partir de les 20h podrem viure un dels Plens més calents de la legislatura. L’educació (ara l’anomenen ensenyament) en el centre del debat. D’una banda el “coitus interruptus liberal” que va suposar el intent de tancament de l’Escola de Música Municipal del Masnou (EMUMM), que sembla que finalment aguantarà un curs més gràcies a la pressió de les famílies. L’altre tema que segur estarà sobre la taula serà l’augment de les quotes de les escoles bressol a uns nivells que pràcticament les equiparen amb els de les escoles bressol privades.

Aquesta etapa educativa (0-3 anys) ha estat en el centre del debat municipal des de fa molts anys. La reivindicació de les anomenades esquerres ve de lluny, però sempre havia topat amb la negativa de la omnipotent Convergència dels anys vuitanta i noranta. A les eleccions de 2003 Convergència, liderada per Joan Ramon Vilalta, va seguir negant-se a acceptar la possibilitat d’invertir en la construcció d’escoles bressol municipals, fet que de ben segur li va restar algun vot, que va permetre l’alternança política al poble.

Els vuit anys on CiU va estar purgant culpes a l’oposició es van aprofitar per construir dues escoles bressol municipal, trencant el monopoli que fins aquell moment tenia el sector privat. Podem entendre que les persones propietàries d’escoles bressol privades no van quedar gaire contents de la posada en marxa d’aquesta oferta pública, i sembla que CiU (i ERC) s’han marcat com a objectiu retornar la quota de mercat perduda en els darrers anys.

La pregunta que encara no he sentit fer a l’oposició és la següent: Hi ha algun militant important de Convergència i Unió amb interessos personals en aquest sector educatiu? La resposta a aquesta pregunta no deixaria ningú indiferent…

5 pensaments sobre “La pregunta sobre les escoles bressol que mai fa l’oposició

  1. Doncs mira que ho sap tothom…fins i tot el Síndic de greuges sap que la Sra. Carme propietària de l´Escola Bressol Vailet es Convergent. La supressió de les llistes d´espera de la Escola Bressol pública va ser el primer pas erróni que donar la Sra. Rolan el passat mes de septembre. “Diuen les males llengues” que va ser una promessa personal…
    Simplement vull dir una cosa: Es vergonyós!!!

    1. Potser no ho pregunten perquè ho sap tothom, o perquè no ho troben rellevant, o potser aquestes coses és de mala educació preguntar-les… ves a saber… la qüestió és que el govern fa, bé o malament, la seva feina, però en ocasions tinc la sensació que l’oposició va a roda sense arriscar el més mínim, esperant, simplement, el defalliment d’un govern que va amb la llengua fora per seguir el ritme ferotge de la realitat social i econòmica…

      Això si, sempre ens quedarà el Síndic…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s