La claca

Educació, Masnou

Sembla que la claca convergent s’ha posat en marxa. El desastre és de tal magnitud que han cridat a l’ordre a la militància i ja sabeu allò que diuen: “el militant, milita, i a la milícia s’obeeix”.

En aquest sentit m’acabo de trobar amb l’article “LOS REYES DEL DISFRAZ”, en el que el director de la campanya telemàtica de CiU a les darreres eleccions es fa ressò d’una conversa que vàrem mantenir a les xarxes socials.

A propòsit del mapping de cloenda de Festa Major el senyor González m’argumentava que la persona (membre de les llistes d’Esquerra Republicana de Catalunya) era del poble i que per aquest motiu s’havia de prioritzar la seva oferta econòmica  per davant d’altre possibles ofertes més econòmiques pel nostre consistori. Jo, com bé reprodueix en el seu escrit, vaig argumentar-li que l’Ajuntament ha de cercar les ofertes més econòmiques, per davant de patriotismes municipals. Segueixo pensant el mateix.

El problema bé quan aquest senyor tracta de mesclar temes, posant al mateix nivell una activitat de Festa Major amb l’educació dels infants de zero a tres anys de la nostra vila. No perdré ni un segon en explicar les diferencies existents.

El que si m’agradaria és aclarir dues coses:

 1. El Mapping de festa major va ser una activitat nova, que mai havia realitzat el nostre Ajuntament, i el més important, que mai ningú havia reclamat, més enllà del senyor que la va acabar portant a terme. A part d’aquest fet, cal recordar que no va haver-hi concurs públic per prestar aquest servei i per tant, poc importa d’on sigui qui acabi cobrant per realitzar-lo, doncs l’únic criteri seguit va ser on apuntava el dit del regidor en el moment de prendre la decisió.
 2. El concurs per la gestió de l’escola bressol Sol Solet és un concurs per prestar un servei que s’ha tornat indispensable per a moltes famílies. Aquest concurs  no es decideix per la part econòmica, com deixa entreveure aquest senyor, ja que la cooperativa local estava a l’alçada de la multinacional del senyor Florentino Perez. El que decideix el concurs és un informe tècnic basat en uns criteris polítics que es veuen reflectits en els plecs del concurs. Alguns d’aquest criteris afavoreixen clarament les empreses grans per davant de les petites, siguin aquestes de Masnou o d’Astúries.

En definitiva, ganes de defensar lo indefensable, ganes d’enredar la troca amb desinformació, mitges veritats i arguments que només responen als interessos del partit que ostenta l’alcaldia.

2 pensaments sobre “La claca

 1. Hola Sergi;

  Precisamente por las diferencias de entre una actividad de fiesta mayor y la educación de niños de o a 3 años, y en caso de empate de presupuesto, ha de prevalecer el proyecto, y en este caso se ha decidido a favor de Clece.

  Curioso que esta empresa sea muy válida en Sant Adrià, en donde se le ha adjudicado una guardería por 10 años (allí mandan PSC+ICV) y en cambio para El Masnou sea una mala decisión.

  Yo defiendo algo que la ley no permite, que sería que en caso de empate se le permitiese a las empresas de la población realizar una contraoferta por si pueden ajustarse más, ganando el pueblo (ahorra dinero) y encima se genera trabajo, pero las fuerzas de la oposición usarían eso en contra de quien lo hiciese, entre otras cosas porque la ley no lo contempla.

  Yo opino que primero los de casa y para los de casa, es decir, para los de Masnou, pero está claro que los señores de PSC e ICV, subsidiarios de PSOE e IU, tienden a mirar hacia Madrid, y a los hechos nos remitimos.

  Y si no a mentir que algo quedará. Si te acuerdas, en campaña electoral dijeron que prácticamente ya estaban entrando las escavadoras a comerse medio patio de un colegio, y nosotros decíamos que para eso faltaban muchos estudios, decisiones, dinero y años. ¿Tú las has visto? Yo no.

  Pues el resto igual.

  Un saludo.

  1. Bon dia Francisco,

   No entraré en “guerres” partidistes sobre si aquest allà fan això i aquí fan allò… Tots els ciutadans sabem que exemples d’aquest tipus en tenim per tots els gustos.

   El que tu defenses és il•legal, però jo hi estic d’acord, en cas d’empat afavorim els projectes locals, en cas d’empat, que no en cas que la oferta local sigui força més cara que la de fora i sempre després de comparar pressupostos, mai seleccionant a dit.

   El tema del Sol Solet és flagrant, ja que el concurs està pensat per afavorir una empresa gran. Això que els concursos són nets i transparents potser s’ho creuen alguns però els que coneixem una mica l’administració sabem que no és així. Si demanes una ISO saps que la cooperativa local no tindrà aquests punts, per exemple. Així que els concursos mai són nets, no tothom arriba amb igualtat d’oportunitats, el govern pot definir molt bé quin tipus de projecte vol per un servei concret, delimitant de passada el tipus de societat podrà optar-hi.

   El govern sabia que presentava uns plecs que posaven en risc el projecte educatiu de l’escola bressol i ara ens venen amb que els sap greu però “els concursos són així”. El problema d’aquest govern no són les decisions que pren, legitimes, sinó com les explica, o millor dit, com no les explica.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s