Desallotjament de Can Kalaia

Masnou

Aquest matí diverses unitat de la Brigada Mòbil del Mossos d’Esquadra (BRIMO), acompanyats de la Policia Local del Masnou, han desallotjat la casa ocupada coneguda com Can Kalaia. L’operatiu policial s’ha desenvolupat amb força calma, ja que les persones que ocupaven l’immoble han marxat sense oposar resistència. La majoria de les persones s’han desplaçat fins a una altra casa ocupada, situada a només 100 metres, l’Hotel Kalifòrnia. Si el que es pretenia amb aquest operatiu era expulsar del poble la gent que ocupava l’immoble, l’operatiu ha estat un autèntic fracàs.

S’ha de reconèixer que ni Can Kalaia, ni l’Hotel Kalifòrnia són exemples d’ocupació de cases en desús per crear-hi espais on la transformació social en fos l’eix vertebrador. Avui, per tant, no hauria de ser un dia especialment trist per a les persones que defensem els espais alliberats, els centres socials i tots aquells llocs on els moviments socials construeixen alternatives al sistema. Si be és cert que en els seus inicis Can Kalaia va tractar d’articular una programació cultural alternativa, des de fa uns anys l’ambient havia degenerat molt.

El matí d’avui també ens ha deixat la imatge d’un govern al que sembla li agraden aquest tipus d’operatius policials. Fa poc menys d’una any l’alcalde Pere Parés, acompanyat de diversos regidors del seu partit, va comandar l’operatiu policial per desallotjar l’antic càmping Hispano, amb la conseqüent galeria fotogràfica exposada al web municipal. Aquest matí hem pogut veure, de nou, l’Alcalde i alguns regidors del seu partit a primera línia de foc.

De ben segur que la ciutadania agrairia al senyor Parés que es poses en primera línia de foc quan el govern comunica a les famílies el tancament d’un servei educatiu o l’augment de les quotes de les escoles bressol. Situar-se al capdavant només dels grans operatius policials es propi de mandataris populistes als que els membres d’aquest govern cada dia s’assemblen més.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s