Teatre… i del bo!

Cultura, Masnou

can humetDoncs si, aquest 2013 que acabem de començar el nostre poble tindrà molt teatre, i no em refereixo només al que mes rere mes ens ofereixen els nostres polítics i polítiques. Molt teatre i si prestem atenció al seu preu suposem que serà de molt bona qualitat. El festival de teatre còmic Ple de Riure s’endurà 128.000€ del pressupost 2013, a aquesta quantitat cal sumar-hi els 72.000€ destinats a activitats de teatre, música i dansa i els 133.000€  que la regidoria de Cultura té reservats per a Esbarjo i Festes tradicionals. En total 333.000€, més de 55 milions de pessetes, que l’Ajuntament invertirà en  aquest sector cultural al que no faltarà de res.

No seré jo qui demani que s’inverteixi menys diners en cultura però cal que aquesta despesa estigui en consonància amb el que es gasta en altres sectors. Un parell d’exemples. Si sumem el que l’Ajuntament gastarà en activitats per a Infants, Joves i Gent Gran la operació ens dona un resultat de 37.200€, una mica més d’un 10% del que l’Ajuntament vol destinar a fer teatre. El segon exemple i més flagrant, la despesa en cursos ocupacionals. Aquesta partida pressupostaria tant necessària en temps de crisi, es redueix aquest any un 37%, quedant-se en una mica menys de 50.000€ un 15% de les esmentades despeses culturals.

La cultura no és un luxe, afirmen els amics del regidor de cultura. Jo també ho crec. Trobar una feina o poder costejar l’escola bressol municipal, aquests són el petits grans luxes quotidians als que un any més el pressupost dona l’esquena. Gaudeixin de l’espectacle.

2 pensaments sobre “Teatre… i del bo!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s