Alguna cosa es mou al Baix Maresme

Maresme

Si una cosa caracteritza la comarca del Maresme és la manca de sentiment de pertinença de bona part de la població. Aquest fet explicaria l’escassetat de moviments que vertebrin aquelles reivindicació estructurals que afecten diversos col·lectius disgregats per les poblacions de la comarca. La proximitat de Barcelona com a centre urbà omnipresent disminueix la capacitat de la capital, Mataró, per atraure persones de tota la comarca i esdevenir el centre neuràlgic de qualsevol moviment popular.

Aquest paradigma sembla que s’està començant a trencar en els darrers temps a la zona del  baix Maresme, sobretot entre aquelles persones que entenen que hi ha vida més enllà de la competitivitat, els diners i l’estat del malestar al que ens ha conduit la casta política institucional.

Com és costum en els temps que corren les xarxes socials han servit de plataforma per ajudar a vertebrar aquest moviment popular que no fa més que créixer i evolucionar en les seves formes de lluita, integrant-hi cada dia persones provinent de sectors socials més diversos. Moviments com l’oposició a la Ronda del Maresme o el 15M han sumat mirades i maneres de fer a aquells moviments populars existents des de fa una colla d’anys a la comarca.

Davant d’aquest moviment que camina amb pas ferm per esdevenir una alternativa social, els governs tradicionals han apostat per una formula no menys tradicional, repressió i estigmatització a parts iguals d’aquells que gosen alçar la veu. Vilassar de Mar fa uns dies o Masnou fa uns mesos són exemples de la democràcia que pot aguantar la rutina institucional dels alcaldes amb vocació de cacic.

El poder està preocupat, i té motius per estar-ho, alguna cosa es mou al baix Maresme, veurem on som capaços de fer-la arribar…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s