Al Masnou no tots els partits polítics són iguals davant la llei

Masnou

El passat diumenge 11 de novembre la CUP – Alternativa d’esquerres va organitzar un acte de campanya a la Plaça del Mercat Vell. Per tal de guarnir la plaça es va decidir col·locar una pancarta a la façana d’un edifici de titularitat municipal. Un cop acabat l’acte es va decidir, per tal de fer difusió de la candidatura, deixar la pancarta allà on era. Érem conscients que la pancarta, normativa en mà, podia ser retirada però vàrem decidir corre el risc. La pancarta en qüestió va estar al seu lloc menys de 48 hores abans que un jardiner de manteniment va rebre l’ordre de retirar-la.

La decisió de retirar-la és correcte, incompleix l’ordenança municipal sobre la convivència ciutadana i per tant no hi ha res a dir en aquest sentit. Aquest matí hem pogut passar per manteniment a recollir-la en perfecte estat. El que sorprèn i hauria de ser motiu de reflexió és el tracte desigual que rep al nostre poble la CUP – Alternativa d’Esquerres respecte la resta de formacions polítiques.

Sense anar més lluny a les darreres eleccions municipals alguns ciutadans ens vàrem dedicar a denunciar, mitjançant fotografies, l’incompliment d’aquesta mateixa ordenança per part d’alguns partits, així com l’incompliment del codi de circulació en el seu article 142. Aquest article, en el seu punt tercer, estableix el següent:

3. Se prohíbe modificar el contenido de las señales o colocar sobre ellas o en sus inmediaciones placas, carteles, marcas u otros objetos que puedan inducir a confusión, reducir su visibilidad o su eficacia, deslumbrar a los usuarios de la vía o distraer su atención, sin perjuicio de las competencias de los titulares de las vías (artículo 58.3 del texto articulado).

Un cop comprovat l’incompliment sistemàtic d’aquest article per part dels partits es va fer la conseqüent denuncia a la Policia Local. Aquesta, tot i reconèixer que s’estava incomplint aquest article del codi de circulació i l’ordenança en qüestió, va respondre amb evasives, delegant les competències a la Junta electoral de zona i negant-se a actuar retirant els cartells o demanant als seus propietaris que ho fessin. La junta electoral de zona, com us podeu imaginar, no va fer ni cas de les nostres denuncies.

Sorprèn doncs la celeritat amb la que és retirada una pancarta de la CUP – Alternativa d’Esquerres que, com es pot comprovar a la fotografia, no provocava cap tipus de perjudici a la ciutadania, mentre la resta de partits poden fer i desfer sense que la policia ni ningú actuï en conseqüència.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

4 pensaments sobre “Al Masnou no tots els partits polítics són iguals davant la llei

  1. Hola Núria,

   No parlo en nom de res ni de ningú, no soc militant de cap partit polític, tot i simpatitzar i donar el meu suport a la CUP-AE en aquestes darreres eleccions. No tracto de tenir la raó, només constato, i comparo, dos fet objectius:

   1 – A les darreres eleccions municipals vaig denunciar personalment a la Policia local i Junta Electoral de zona la mala praxi dels partits polítics del Masnou (fotografies adjuntes a l’escrit) i ningú va fer absolutament res. Van tenir quinze dies per fer-ho.

   2- La CUP-AE el diumenge 11 de novembre penjava una pancarta fora dels llocs establerts per fer-ho (mala praxi) i el dimarts 13 de novembre a les 9.00h un treballador de manteniment rebia l’ordre de retirar-la. Ni 48 hores, no tenim constància que existeixi cap denuncia ciutadana com en el cas de les municipals.

   Comparo actuacions davant de fets equiparables. A partit d’aquí que cadascú tregui les seves conclusions. Crec que no tergiverso res doncs al text està prou ben explicat de quan són les fotografies.

 1. Encara heu tingut sort que sabeu on para la vostra… les nostres pancartes han desaparescut, els bnostres plafions han estat trencats i llençats al terra i a les papereres… I això ha passat també amb algunes de CiU i del PP.
  A qui no ni han trencat cap pancarta han estta a les CUP i a ICV…

  1. Hola Ernest,

   Això que a la CUP-AE no els han trencat cap pancarta és una apreciació personal suposo, que t’asseguro no es correspon amb la realitat. Lamento qualsevol tipus de boicot a la feina dels altres, fer-ne o no victimisme és decisió personal de cadascú.

   Al text no parlo de boicot, parlo de les diferents formes que té el nostre estimat Ajuntament d’aplicar la legalitat vigent. Sempre mirant abans quina formació política comet la infracció… Separació de poders, igualtat davant la llei, democràcia…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s