Cançó de Nadal de Dickens, versió Masnou…

Històric Masnou, Masnou

Poca gent pot entendre tant bé Judit Rolán com ho fa l’alcalde Pere Parés. Els dos han estat joves regidors, els dos s’han estrenat amb les regidories d’Ensenyament i Joventut, i als dos els hi han presentat una moció socialista per reprovar-los en el seu primer any al consistori.

El passat dijous Judit Rolan va viure, possiblement, el pitjor Ple des que és regidora. El grup socialista va presentar una moció en la que s’instava al plenari a reprovar-la pels fets de la tarda del 18 de novembre. Aquella tarda un grup de joves vàrem intentar mantenir una reunió amb la regidora, aquesta, superba, va optar per enviar la policia i barrar el pas a un grup d’unes 30 persones de reconegut recorregut associatiu en el poble. La situació va acabar amb l’arribada de les dues persones que comanden l’actual govern: Pere Parés (alcalde-CiU) i Jaume Oliveras (primer tinent d’alcalde-ERC).

Mentre Rolán vivia una de les seves pitjor experiències polítiques, Parés i Oliveras possiblement es van sentir una mica Ebenezer Scrooge, aquell personatge que Dickens fa tornar al seu passat just abans de Nadal…

Era l’any 1988 i mentre Mandela seguia empresonat i la URSS agonitzava, uns joves estrenaven cadira al ple municipal. Oliveras ho feia com a candidat d’unes acabades de néixer Candidatures d’Unitat Popular (CUP), mentre que Parés, fidel als colors, ja formava part del projecte convergent. Una moció del PSC demanà aquell 1988, el mateix que el passat dijous, la reprovació del regidor (aleshores s’anomenava conseller) d’Ensenyament i Joventut Pere Parés per la participació d’aquest en una enganxada de cartells en contra del 12 d’Octubre. Oliveras, reconegut militant independentista, i en aquella època revolucionari, va llençar un cable al ara Alcalde desactivant la moció socialista amb una esmena a la totalitat que van aprovar conjuntament. El Ple, com el del passat dijous, es va tancar sense la reprovació del regidor. Com dijous Rolán, aquell vespre de novembre del 88 Parés no va dir ni una sola paraula mentre es discutia la necessitat de reprovar-lo.

Com deia al principi, ningú pot entendre millor Judit Rolán que l’alcalde actual. Això em preocupa, potser el senyor Parés veu en Judit Rolán la futura alcaldessa de la vila…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s