L’ombra del dubte

Masnou

Ahir molts ciutadans del Masnou van quedar sorpresos quan van veure el nom del seu alcalde relacionat amb un assumpte força fosc. El cas, destapat pel diari d’òrbita socialista, El País, relaciona un alt càrrec de CiU, Josep Maria Matas (actual coordinador general de la Diputació) amb el cobrament d’un milió d’euros provinents de la Associació Catalana de Municipis, de la qual n’era secretari general. El nostre alcalde apareix a escena quan es parla de l’empresa que es feia servir per cobrar les factures pels estranys serveis amb uns preus encara més estranys. L’empresa, Parés i Solé S.L., va ser fundada per Pere Parés l’any 2003.

Queda molt per saber sobre el tema i per tant es aventurat fer valoracions definitives, s’haurà de veure quina implicació real té Parés en aquest assumpte per delimitar responsabilitats. Ara bé, el que sembla clar és que alguna cosa havia de saber l’alcalde. Que l’empresa porti el seu nom, que en sigui un soci fundador, i el fet que la societat realitzes, tal i com explica el País, factures dubtoses des del primer dia, deixa en una difícil situació Parés, que o té una molt bona explicació (que espero sentir al proper Ple), o deixarà rondant l’ombra de la corrupció durant la resta de la legislatura.

La carrera política d’algú que ocupa llocs amb responsabilitat de gestió és basa en dos aspectes: la seva capacitat de gestió (i la transmissió d’aquesta a la ciutadania), i la confiança en la seva honorabilitat.

El panorama al Masnou és desolador. D’una banda el govern, amb l’ombra del dubte sobre la seva honorabilitat sobrevolant els seus caps. De l’altre una oposició que ha sortit escaldada del govern, amb la sensació entre la ciutadania d’haver estirat més el braç que la màniga. Sembla el moment idoni per l’aparició d’una alternativa, necessària, als partits masnovins tradicionals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s