Actituds (presumptament) irresponsables

Masnou

El Ple del mes de febrer l’alcalde va donar explicacions sobre la seva implicació en el cas de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i Josep Maria Matas. Les informacions aparegudes al diari El País durant la darrera setmana deixaven en entredit el bon nom de l’alcalde.

Les explicacions de l’alcalde em van deixar alguns dubtes. En primer lloc, no va negar en cap moment la credibilitat de la font, el diari el País. Aquest porta a pensar que tot el que s’ha publicat és cert. D’acord que l’alcalde va deixar l’empresa a finals de 2004, però El País denuncia factures irregulars també els anys 2003 i 2004.

El segon dubte que em deixa el discurs de l’alcalde és que la seva explicació és va basar en que ell era només un soci capitalista (el majoritari) i res més, no estant al cas de l’activitat de l’empresa. Ara bé, és creïble que una persona constitueixi una societat, que porta el seu nom, en sigui l’accionista majoritari i per contra no sigui conscient de res del que hi passa? No demanava comptes als administradors, que suposo ell mateix nomenava, sobre com gestionaven la seva empresa?

Si creiem l’explicació de l’alcalde, ens trobem amb un ajuntament endeutat fins a les orelles amb un senyor al capdavant que gestiona els seus recursos econòmics personals amb (presumpte) irresponsabilitat. Doncs sembla irresponsable crear una empresa amb el teu nom, invertir un capital majoritari a la societat i desentendre’s de la seva activitat. Més quan l’objecte de l’activitat de l’empresa és donar serveis a l’Associació Catalana de Municipi. No tenia interès per l’actual alcalde el serveis que l’ACM contractava a la seva empresa? No veia que la seva doble condició de propietari de la societat i regidor d’un ajuntament membre de la ACM podia portar-lo a situacions com l’actual i que per tant calia controlar l’activitat de la societat Parés i Solé SL? Sembla doncs, de ser certa, una actitud, al meu entendre, (presumptament) molt irresponsable.

L’afirmació més contundent de tot el discurs és que l’alcalde ja està estudiant denunciar als que han posat cullerada a partir del que va publicar el País. Ha posat en mans dels seus advocats les afirmacions de mitjans de comunicació i particulars, però, pensa denunciar a Josep Maria Matas, o és que Matas no ha malmès la honorabilitat de l’alcalde?

Per altra banda, l’ajuntament del Masnou, amb el seu alcalde al capdavant, no va manifestar cap intenció de posar el cas denunciat per el País en mans dels advocats. Cal tenir en compte que els fets denunciats tenen una relació directa amb la nostra economia municipal, ja que el consistori és membre de l’Associació Catalana de Municipis, i per tant, la (presumpte) malversació de fonts públics s’hauria fet, en part, gràcies als diners prominents de les arques municipals. L’alcalde va utilitzar el plenari municipals per defensar la seva honorabilitat personal, però, qui defensarà l’honor i els diners del poble? Sembla que no serà pas el govern actual.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s