Canviar-ho tot perquè tot segueixi igual

Masnou, Participació

El PSC del Masnou presentarà aquest dijous, al Ple municipal, una moció per ”incentivar la Participació als Plens de les associacions, entitats i col·lectius”. Sorprèn aquesta moció just quan s’estan acabant de redactar tant el Pla com el Reglament de Participació ciutadana 2012-2015, en la redacció dels quals ha participat activament el PSC, juntament amb la resta de grups municipals. Sembla evident que darrera d’aquesta moció es troba un cert tacticisme socialista que tracta de portar al Ple aquelles propostes que, suposo, no han estat acceptades durant l’elaboració del Pla.

Deixant de banda els tacticismes, la moció ens indica que el nou Pla de Participació serà un document sense gaire futur. Mentre calgui presentar mocions per garantir la participació de les entitats del poble cap Pla aconseguirà acomplir els seus objectius.

Serà un Pla basat en la doctrina de la “Participació legitimadora”. Una doctrina  hereva històricament de les manifestacions a la Plaza d’Oriente, on la ciutadania participava per adorar els seus governants. Aquest Pla “legitimador” de l’acció política estarà regit per un Reglament que, veient l’esborrany que ha circulat les últimes setmanes, serà un “copia i pega” de les diferents lleis de rang superior que ja teníem:  Constitució, Estatut, Llei reguladora de les Bases del Règim Local, etc… Seguirem on estàvem, amb els mateixos drets que teníem i amb aquella sensació, tantes vegades experimentada, de que ens prenen per idiotes.

Alguns, pocs, havien vist en aquest Pla de participació una possibilitat de retornar part de la sobirania al seu legítim propietari, el poble, res més lluny de la realitat. I no hauria de sorprendre a ningú, doncs els que avui porten la batuta són, en essència, els mateixos que han desacreditat la gestió pública, lucrant-se en institucions com les Diputacions o els Consells Comarcals esquitxades a diari per escàndols de corrupció i tràfic d’influències. Aquells que tantes vegades ho han canviat tot perquè tot segueixi igual.

En definitiva tindrem un nou Pla de Participació fet integrament per polítics, on la ciutadania haurà aportat propostes que reposen al fons d’algun disc dur d’una empresa externa (però amiga) contractada especialment per a l’ocasió. Tota una operació de màrqueting polític  pagada amb  diners públics i que servirà com a material de campanya a les properes eleccions municipals.

Un pensament sobre “Canviar-ho tot perquè tot segueixi igual

  1. Estoy totalmente de acuerdo contigo. Personalmente, ya no es que tenga tan solo la sensación de que me han tomado por idiota, sino que soy idiota por haber invertido tanto tiempo en intentar buscar alternativas a este reglamento de participación y para qué? Sinceramente, tenía la esperanza que todo el tiempo y esfuerzo invertidos sirvieran de algo, pero no sólo es que nos tomen por idiotas sino que se ríen de nosotros a la cara. Piden participación de cara a la galería pero realmente cuando la gente participa, les molesta!!! Parece que busquen que la gente que esta intentando aportar algo a la política de este pueblo, se canse y les dejen en paz!! que así ellos ya se arreglan bien! Es una vergüenza!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s